Zpět

Z JUICYMA

Juicymo Hackathon

Juicymo Hackathon

Juicymo hackathon aneb mezi svátky v dobré společnosti.

Někdo už od podzimu přemýšlí, jak si zařídit mezi vánoční svátky dovolenou, když ji určitě budou chtít i všichni kolegové. V Juicymu se naopak již na podzim začíná intenzivně plánovat společně strávený den v kanceláři mezi svátky plný programování, spolupráce a samozřejmě i něčeho dobrého na zub. A tak jsme se i pár dní před koncem roku 2023 potkali na akci s názvem Vánoční hackathon: Bruce a Quizler!

Spojení z různých částí ČR

Hackathon pro nás není jen příležitostí vyzkoušet si nové technologie nebo vytvořit nástroj, který nám bude v budoucnu nápomocný při našich každodenních pracovních činnostech, je to pro nás i možnost se s naší skvělou partou nadšených kolegů, kteří pracují převážně na dálku, potkat osobně. Protože někteří členové Juicymo týmu nejsou z Prahy, začal pro ně den již neobvykle brzy. Už kolem páté ráno sedli na vlak a přijeli z nejrůznějších koutů České republiky, připraveni na den plný technologických výzev.

Projekty: Bruce a Quizler

Během hackathonového dne jsme se ponořili do dvou předem naplánovaných projektů. Prvním z nich byl nástroj pro sledování deployování pojmenovaný Bruce (as in “Bruce Willis of Expendables”), který už si svými krutými počátky zrodu prošel na předchozím hackathonu v roce 2022. Tento nástroj nám už nyní po posledních úpravách umožňuje sledovat proběhlé a probíhající deploye nebo ty, u kterých došlo k selhání. Druhým projektem byla interní kvízová aplikace s názvem Quizler. Tato aplikace by v budoucnu měla sloužit k (nejen) zábavnému testování znalostí. Uživatelé v ní mohou vytvářet kvízové otázky, kterým přiřazují témata, načež si pak mohou na základě témat vygenerovat kvíz z otázek vytvořených dalšími uživateli.

Kvalitní pizza na hackathonu

Technologické výzvy a nové zkušenosti

Během hackathonu jsme se sice zabývali vývojem zmíněných aplikací, ale také jsme zkoumali nové technologie a nástroje, které bychom v budoucnu mohli případně využít i v našich projektech. Například jsme si zkoušeli technologii gRPC. Bohužel jsme zjistili, že dokumentace k této technologii není úplně ideální, což nás ale aspoň přimělo vyzkoušet alternativní řešení a přizpůsobit se situaci.

Co by to bylo za vývojářskou akci bez jídla?

Kombinace brzkého ranního startu a hodin strávených programováním dokáže jednoho unavit, což už ale v Juicymu všichni dobře ví. Proto k naší firemní kultuře a všem akcím neodmyslitelně patří nějaký ten dobrý kus žvance. Abychom si udrželi energii a nadšení, pozvali jsme si k nám do kuchyně pana pizzaře, který nám celé odpoledne pekl v kuchyni domácí neapolské pizzy (na míru) od klasických margherit přes kontroverzní hawaii až po neotřelé kombinace jako uzené s křenem nebo hrušky s čokoládou. V kombinaci se svařákem a horkou čokoládou to byl opravdu příjemný způsob, jak nabrat sílu a udržet si dobrou náladu i při drobných kódovacích nezdarech.

Rozdávali jsme diplomy

Dáme si to ještě jednou?

Co si budeme nalhávat, jeden den je prostě málo. Ačkoliv jsme si odnesli cenné zkušenosti, zážitky i přecpaná bříška, na to, aby nám mohl pomáhat utužovat vědomosti, ještě Quizler není v dostatečné kondici. Už teď se ale těšíme na příští hackathon, kde budeme opět mít příležitost sdílet nápady a společně tvořit a objevovat! A třeba to tentokrát bude i dřív než po Vánocích a svařák tak vyměníme za skleničku osvěžujícího drinku s ledem.

Libuška

Máte nápad na projekt? Pojďme se potkat.

Hledáte technologického partnera pro vytvoření informačního systému
nebo pomoc s digitalizací? Rádi se nad vaším projektem potkáme.

Rádi bychom používali soubory cookie a skripty třetích stran, abychom zlepšili funkčnost těchto webových stránek.

Souhlasím Pouze nezbytné